Skip to content
Culinaire fietsreis
Culinaire fietsreis van Zwolle naar Deventer en v.v.
sportief en culinaire verwend worden!

De hotels zijn weer open. De restaurants mogen weer gasten ontvangen. Het is tijd voor een hele bijzondere culinaire fietsreis langs de IJssel! Al fietsend maak je kennis met al het moois wat het gebied rondom de IJssel en een paar mooie Hanzesteden je te bieden heeft: het is een prachtige fietsroutes met zowel culinaire-als culturele hoogtepunten.
Op de fiets langs de IJssel kun je deze prachtige streek ontdekken. De Hanzesteden Zwolle en Deventer bieden een uniek historisch hart vol cultuur, leuke terrasjes en sfeervolle winkeltjes maar onderweg kom je ook door allerlei leuke plaatsjes. Deze fietsreis is inclusief twee keer een luxe vijfgangen diner in restaurants waarvan één een eervolle vermelding heeft in de Michelin gids en verblijf van 3 nachten in Luxury Boutique Hotels **** met heerlijke ontbijt. En je hoeft je geen zorgen te maken over je bagage. Die wordt voor je naar het hotel gebracht.

Deze fietstocht kun je iedere dag beginnen. Informeer bij mij naar de beschikbaarheid.

Van dag tot dag:

Je reist op eigen gelegenheid naar het startpunt van uw vakantie: Zwolle. Bijvoorbeeld op de fiets!
Hopelijk is er wel wat energie over want daarna ga je al fietsend de stad te verkennen onder begeleiding van een meefietsende gids. De gids vertelt onderweg alles over de geschiedenis van deze middeleeuwse stad. Zwolle is niet alleen de hoofdstad van Overijssel maar ook het culturele centrum van de streek. Museum De Fundatie is bijvoorbeeld zeker een bezoekje waard! Zwolle staat ook zeer goed aangeschreven op culinair gebied.
In de avond geniet je van een luxe 5-gangendiner! 

Zwolle-Deventer (49,5 km)

Na het ontbijt stap je op je fiets en ga je via de oostelijke oevers van de IJssel richting Deventer. Net buiten Zwolle verandert het landschap en zie je uitgestrekte polders, uiterwaarden en dijken langs de meanderende rivier. De rustige natuurgebieden op deze route bestaan uit akkers, weilanden en bospercelen afgewisseld door monumentale boerderijen en statige landhuizen.
Halverwege de route fiets je door de plaats Wijhe. Tijd voor koffie? Café ‘t Praothuus staat bekend om zijn zelfgemaakte appeltaart. 

Via de IJsselkade bereik je de oude Hanzestad Deventer, een van de oudste steden van Nederland. De binnenstad is werkelijk prachtig met oude gevels en smaakvolle winkels en gezellige cafés.
Het voetveer vaart je naar de overzijde van de IJssel en daar bereik je je hotel. Je koffer staat al in je hotel. Even bijkomen, douchen en daarna weer uitgebreid genieten van een uitgebreid 5-gangendiner.

Deventer-Hattem-Zwolle (42,5km)

Langs de westelijke oever van de IJssel fiets je vandaag weer richting Zwolle. Het landschap is aan deze kant van de rivier heel anders. Langs deze kant van de IJssel is het heerlijk kilometers maken over verkeersarme slingerende dijken langs molens met bloemrijke graslanden en uiterwaarden. Dijkdorpen zoals Welsum en Veessen zijn leuke afstappunten voor koffie en lunch. Het landschap verveelt nooit door de verschillende landschapselementen zoals heggen en hagen.

Bij Wapenveld buigt de route iets naar het westen en volg je het Apeldoorns Kanaal naar het pittoreske Hattem.
Deze kleine Hanzestad aan de noordrand van de Veluwe met zijn imposante stadspoort uit de 14de eeuw, is een van de oudste stadjes en al eeuwenlang een inspiratiebron voor vele kunstschilders. Een bezoek aan het Anton Pieck museum of het Jan Voerman museum is een leuke aanrader!
Na Hattem steek je de IJssel over en fiets je het laatste stukje van de route naar het hotel in Zwolle.
Overnachting in Zwolle.

Na het ontbijt eindigt het reisarrangement en reis je op eigen gelegenheid weer naar huis.

De prijs van deze reis is vanaf € 499* per persoon inclusief 

  • 3 overnachtingen met ontbijt in 2 verschillende luxueuze hotels in Zwolle en Deventer
  • 2 keer culinair 5-gangendiner op niveau
  • Fietstour door Zwolle onder leiding van professionele gids
  • Bagagevervoer
  • Prachtige fietsroutes

Deze tocht wordt gemaakt in samenwerking met FenZopreis met wie ik een samenwerking heb, ook voor hun andere reizen. Neem contact met me op als je meer informatie wilt of een boeking wilt maken. 

*in het weekend geldt er een toeslag

streepje-stad